Archive for april, 2009

Påsken 2009 final!

måndag, april 13th, 2009

I söndagsförmiddag åkte vi återigen till Hörvik för att fortsätta på vårat bygge. Största delen av söndagen gick åt till finlir  innan vi på kvällen kunde grundmåla alltihopa. Efter allt målande så åt vi en mycket god kasslerlåda innan jag och Anne kröp ner i ett varmt bubbelbad 🙂 , riktigt lyxigt och gött!

 bygge1

En av de två hyllorna

 bygge2

Målade detaljer, upphängda som en mobil kanske

 

Idag har vi gjort den första av två strykningar med den slutgiltiga färgen och förhoppningen är att vi hinner med den nästa helg så att vi kan får ner våran nya möbel till Malmö.

 

Tack alla för en härlig påsk. Den har hänt väldigt mycket för våran del men det har varit roligt.

 /Karl

Påsken 2009, del två

lördag, april 11th, 2009

Idag (påskafton) har vi firat påsk för hela slanten med allt vad det innebär, äggmålning, lekar, mys i solen och en massa god mat.

 

Dagen började med lite fixande här hemma. Jag var och handlade lite och Anne har oljat våra utemöbler. Efter detta började påskfirandet med familjen Bengtsson hemma hos Annelies syster Sanna. Vädret har varit underbart hela dagen så vi spenderade eftermiddagen i solen tillsammans.

 paskafton1

Eftermiddag i solen

När firandet väl satte igång så började vi med äggletning, äggmålning, äggrace och äggstaffett.

 paskafton2

Sophie laddar inför sitt race

Efter lekarna så åt vi ett härligt påskbord med allt vad som kan önskas i matväg. Detta toppades givetvis med mängder av godis.

paskafton3

Jojjo, Glen, Sophie och Anne  njuter i solen

Imorgon väntar åter en tur till Blekinge och Hörvik för att fortsätta på vårat byggprojekt.

Påsken 2009 den fösta delen..

fredag, april 10th, 2009

Påskfirandet har rivstartat i år för mig och Anne.

Vi åkte till Hörvik på torsdagseftermiddagen för att arbeta lite med vårt sänggavel projekt. När vi kom hem så var även Hannes, Maria, Nils, Anna och Morfar där förutom far och mor. Hannes hade varit hos farmor och farfar eller nej nej och Böö som han kallar dem hela veckan. Per har varit i Hamburg och Maria har varit på kurs så Hannes fick påsklov i Hörvik.

Lagom till det att vi kom hem fick vi bevittna Hannes kunskaper i bandy, ser riktigt lovande ut.

hannesbandy

 

Hannes spelar bandy

Idag har vi åkt runt på Österlen på konstrundan. Vi började i Åhus och tittade på silversmide. I Brösarp blev det mer silversmide och två akryl konstnärer. Vidare till Maglehem där vi gästade Hillfons utställning och åt lite lunch.

konstrunda

Lunch i vårsolen

Efter detta blev det en tur till Kivik där vi tittade på Dalens smide och en snabb sväng till musteriet för att köpa lite cider. Som sista anhalt för min och Annes del åkte vi till Baskemölle och titta på Winblads glas.

Imorgon väntar påskfirande med familjen Bengtsson här i Malmö. Skall bli roligt att träffa alla igen, det var ett litet tag sedan nu.

/Karl